top of page
Képernyőfotó 2019-12-29 - 19.01.26.png

HÁMOR JÓZSEF

Művészeti vezető / Koreográfus / Táncművész

1994-ben szerzett néptáncművész diplomát a Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc-, színpadi tánc tagozatán.
Pályáját a Mecsek Táncegyüttesben kezdte, majd a Magyar Fesztivál Balett, az Experidance, a Frenák Pál Társulat, a Strike Színház, a Budapest Táncszínház, a Miskolci Táncszínház társulatoknál dolgozott táncművészként. Számos magyar kortárs társulat meghívottja volt, a Szegedi Kortárs Balettnél Juronics Tamás társkoreográfusaként is megmutathatta alkotói tehetségét.

Több alkalommal elnyerte a Fülöp Viktor Alkotói Ösztöndíjat.

2002 óta készít koreográfiákat, 2004-ben megalapította saját együttesét, a Gangaray Dance Company-t. A 2005 őszén elindult Mu Terminál szakmai vezetője és tanára volt, továbbá több koreográfiát készített estjeikre.

Ismert kortárs táncpedagógus, rendszeresen tanít magyar együttesekben és iskolákban, illetve kurzusokat tart Budapest jelentősebb tánceseményein is.

2007-ben az évad legjobb férfi táncosa lett, majd 2010-ben megkapta a Harangozó Gyula-díjat, melyet 2012-ben Imre Zoltán-díj követett.

2006-tól 7 éven keresztül volt a Közép-Európa Táncszínház állandó tréningvezetője, valamint Maday Tímeával közösen a Gangaray Youth Ensemble Artistic Proogram professzionális alkotóműhely, a Bethlen Dance Workshop intenzív nyári fejlesztési program, illetve a G.I.T.T. alapító tagja is egyben.

HJportré.jpg
bottom of page