top of page
122800752_4086195804741016_8058003914397

AGORA II.

RESURRECTION

AGORA II. RESURRECTION

Darabjaiban a minőségi kortárs táncot állítja főszerepbe Hámor József, konkrét történetmesélés nélkül a test sokszínűségére, zene és tér kapcsolatára fókuszál. Ez a narratíváktól mentes forma a mozdulat kifejezőerejével képes új világokba repíteni a nézőt.
„Az agora az ókori görögök megszentelt kommunális tere. A portugál nyelvben azt jelenti: most. Számomra egy olyan szakrális hely, ahol a közösség hite, ideológiája, szenvedélye és reménye egységbe fonódik, és ezt az egységet a tánc nyelvén fejezi ki.

A »tiszta tánc« erejével élve kívánom megalkotni az AGORA-trilógia második fejezetét, melynek gerincét kilenc magasan kvalifikált női táncművész alkotja, köztük a 2020-ban a legjobb női táncos díját elnyerő Maday Tímea Kinga. A darab középpontjában tehát a nők sokszínűsége, ereje és elesettsége elevenedik meg a művészi fizikalitás és a szuggesztív előadásmód segítségével.” (Hámor József)

BEMUTATÓ IDŐPONTJA: 2020. OKTÓBER 23.

NEMZETI TÁNCSZÍNHÁZ

CAFÉ BUDAPEST

Koreográfus: Hámor József
 
Táncolják: Albert Réka, Bali Boglárka, Baumgartner Krisztina, Fekete Zsófia, Kovács Enikő, Maday Tímea Kinga, Mangi Kornélia, Nyeste Adrienn, Tóth Laura
 
Zene: Gangaray Dance Music – Hámor József
 
Jelmez: Maday Tímea Kinga

 

Fény: Hámor József
 

A Gangaray Dance Company produkció


Támogatók: CAFe Budapest, Kortárs Táncművészetért Alapítvány, COTEDA, HERITAS, Szerencsejáték Zrt., NKA

FOTÓK: MÉSZÁROS CSABA, PALOTAI MIHÁLY, JÓKÚTI GYÖRGY, SARVADY MÁTYÁS, HUISZ ISTVÁN

bottom of page